اینها را بخورید تا محتاج عینک نشوید
میتوان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی به سلامت چشمها کمک کرد و جلوی ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و غیره را گرفت.
چشمهای من هم مثل خیلی از شما ضعیف است. مصائب چشم ضعیف داشتن و عینک زدن را فقط کسانی درک میکنند که خودشان عینکی هستند. یک زمانی فکر میکردم چقدر بد است آدم دنیا را تار ببیند و از آن بدتر اینکه به کمک دو تا شیشه ببیند. اما حالا هوای شهرمان آن قدر آلوده است که دنیای اطرافمان چه با عینک و چه بی عینک همیشه تیره و تار است. برای همین مدتی است عطای شفاف دیدن را به لقایش بخشیدهام و به جز کار با رایانه یا تماشای تلویزیون سراغ عینک نمیروم و سعی میکنیم با خوردن مواد غذایی مناسب از ضعیفتر شدن آن جلوگیری کنم. البته مشکلات چشمی و دیگر بیماریهای مربوط به بینایی دلایل زیادی دارند از جمله عوامل ژنتیکی و غیره. اما باز هم میتوان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی به سلامت چشمها کمک کرد و جلوی ضعیف شدن آنها، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و غیره را گرفت. با ما همراه باشید تا مواد مغذی مورد نیاز چشمها را بازگو کنیم.
بتاکاروتن و دوستان
حتماً شما هم از بچگی شنیدهاید که هویج برای تقویت قوهی بینایی مفید است. بله کاملا درست است. هویج سرشار از بتاکاروتن است که برای سلامتی چشمها لازم و ضروری است. بتاکاروتن جزو آنتیاکسیدانهای کاروتنوئید است که در میوهها و سبزیجات به وفور وجود دارد. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامینA تبدیل میکند. این ترکیبات مغذی علاوه بر تقویت قوهی بینایی و پیشگیری از شب کوری، خطر پیشرفت دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری و همچنین آب مروارید را کاهش میدهند. باید بدانید که وجود میزان زیاد این ترکیبات آنتیاکسیدانی در خون خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را نیز کاهش میدهند.
منابع غذایی بتاکاروتن: هویج، سیبزمینی شیرین، کدوتنبل، فلفل دلمهای نارنجی، پرتقال، روغن جگر ماهی، جگر، زردهی تخممرغ، اسفناج و تمام سبزیجات رنگی.
ویتامین C را دریابید
ویتامین C جلوی آسیبهای رادیکالهای آزاد را میگیرد و از سلولها محافظت میکند. برای همین هم میتواند از بروز مشکلات چشمی پیشگیری کند. این ویتامین به میزان زیاد در خود عدسی چشم وجود دارد و از فشار داخلی چشم افرادی که از بیماری کوری تدریجی رنج میبرند میکاهد.
منابع غذایی ویتامین C: مرکبات، هندوانه، خربزه، میوههای ریز، توتها، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، کیوی و سیبزمینی جزو منابع غذایی ویتامین C محسوب میشوند.