• متن پست
    • حاملگی...سلامت دهان...دندانپزشکی(قسمت اول)
      بارداری وضعیتی فیزیولوژیک است. در این دوران ۹ ماهه به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش سطوح استروژن و پروژسترون تغییراتی در تمامی قسمتهای بدن رخ می‌دهد که دهان نیز از آن بی‌بهره نیست.
      دهان محیطی پویا است که عوامل متعدد محیطی و تغذیه‌ای بر آن اثر می‌گذارند و به دلیل شرایط مناسب محیطی مانند وجود گرما، رطوبت و مواد غذایی، محیط مناسبی برای رشد میکروبهاست؛ لذا می‌تواند خواستگاه بسیاری از بیماری‌ها باشد.

      تاثیر مصرف مواد قندی و کلسیم روی دندان مادران باردار
      در دوران بارداری تمایل خانم‌ها به مصرف مواد غذایی قندی به شکل چشمگیری افزایش می‌یاید؛ زیرا که جنین برای رشد خود به ان نیاز دارد. این امر خطر پوسیدگی دندانی را افزایش داده و سبب درد دندان به خصوص در ماه‌های پایانی بارداری می‌شود.
      این تصور که مصرف کلسیم دندان‌ها در دوران بارداری توسط جنین سبب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، کاملا غلط است؛ بلکه مصرف مواد قندی است که در دراز مدت سبب آسیب رسیدن به دندانها می‌شود. زیرا کلسیم موجود در ساختار دندان قابل جدا شدن و استفاده توسط جنین نیست.

      تاثیر تغییرات هورمونی روی دندان‌ها
      از طرف دیگر تغییرات هورمونی به خصوص در ۳ ماهه اول سبب حالت تهوع مکرر در مادران شده که از یک طرف مسواک زدن و رعایت بهداشت را دچار اختلال می‌کند و از طرف دیگر اسید معده که در هر بار استفراغ خارج می‌شود می‌تواند آسیبهای جدی به مینای دندان وارد نماید.
      همچنین این تغییرات هورمونی سبب پاسخ‌های افزایش یافته و شدید لثه نسبت به میکروب‌ها و بروز التهاب شدید می‌شود که از آن به عنوان پریودنتیت و ژنژیویت نام می‌بریم که در دراز مدت سبب لقی و حتی از دست رفتن دندان‌ها می‌شود.
  • اخرین دیدگاه ها

    • {-37-} بسیار مفید بود گلبرگ جان دکتر




      بعد از هر بار استفراغ بهتره دهان با آب خالی و یا آب و کمی جوش شیرین دهانشویه بشه که حالت اسیدی مینای دندون رو آسیب نزنه...



  • جزئیات
    • تاریخ ارسال : 2014/02/20 - 23:12
      در گروه :
      آدرس پست : لینک مستقیم

      طول تصویر : 660x
      عرض تصویر : 660px,
      حجم : 221KB
      دریافت : Pregnancy.jpg ·