• متن پست
    • عبارت نوریت اپتیک که متشکل از دو کلمه (neuro) به معنی عصب و(it is) به معنی التهاب است، عنوانی است عام برای گروه وسیعی از بیماری ها که درآن ها التهاب، دستگاه اعصاب بدن را گرفتار می کند. این مجموعه بیماری ممکن است کل دستگاه اعصاب بدن را درگیر نماید ویا به یک قسمت از دستگاه عصبی بدن محدود شود. دکترحمیدرضا ضیایی متخصص وجراح چشم، نوریت اپتیک راشایع ترین نوع نوریت عنوان می کند ومی گوید: این بیماری نوع خاصی از نوریت است که تنهاعصب بینایی را گرفتار می سازد، این نوعِ محدود نوریت می تواند به عنوان جزئی ویا اولین علامت از گرفتاری وسیع دستگاه عصبی موسوم بهMS باشد.
      وی بابیان اینکه نوریت اپتیک معمولا درسنین 25الی 50 سالگی ودر خانم ها شیوع بیشتری دارد ادامه می دهد: اولین علامت این بیماری کاهش دید است که اغلب به سرعت وطی چندساعت گاهی چندروز رخ می دهد، این کاهش دید گاه به حدی شدید است که بیمارفقط توانایی درک نور را دارد ضمن اینکه بیماری، اغلب یک چشم را درگیر می کند. همچنین به همراه کاهش دیدفرد معمولا در موقع حرکات چشم احساس درد نموده و رنگ ها را به شکل غبارآلود ورنگ ورو رفته می بیند.
      این متخصص وجراح چشم درخصوص علل واقدامات تشخیصی نوریت اپتیک می افزاید: این بیماری به طوراولیه وناگهانی رخ می دهد وزمینه ی خاصی هم ندارد واولین راهنمای پزشک در تشخیص، گرفتن شرح حال دقیق از بیمارو ذکر علائم فوق توسط بیمار است. سایر اقدامات تشخیصی عبارت است از:1-MRI ازمغز که انجام آن به پزشک کمک می کند تابفهمد نوریت اپتیک منحصرا به چشم محدود می شود ویا علامت بیماری MS است. 2- بررسی میدان بینایی 3- نمونه برداری از مایع نخاع وبررسی آن 4- سایر اقدامات تشخیصی برحسب صلاحدید پزشک.
      دکتر حمیدرضا ضیایی، آرامش روحی بیمار- اعتماد به پزشک معالج وفراهم نمودن محیطی بدون تنش واسترس درخانواده ومحل کار را، موثرترین گام در تسریع سیر بهبود بیماری می داند وادامه می دهد: درمان اصلی این بیماری بستری بیمار دربیمارستان و تزریق وریدی کورتون قوی است، دوره این درمان 5روز می باشد وپس از ترخیص مدتی نیز، باکورتون خوراکی ادامه می یابد، اما ثابت شده که شروع درمان فقط باکورتون خوراکی نه تنها موثر نیست بلکه سیر بیماری را بدتر می کند، لذا خودداری بیمار از بستری شدن دربیمارستان و اصراربر درمان خوراکی سرپایی برای وی مشکل ساز خواهد شد. گفتنی است داروهای نسبتا جدید والبته گرانقیمت به نام اینترفرون ها از دیگرداروهای موثر در درمان نوریت اپتیک هستند که گاه استفاده از آن ها لازم می شود.
      این بیماری معمولا بادرمان فوق طی 2 الی6 هفته بهبود یافته و دید بیمار به حدطبیعی یاتقریبا طبیعی بر می گردد، اما ازآنجا که تعدادی از این بیماران( نه همه آن ها) در معرض ابتلا به ام اس هستند، پیگیری وتحت نظر بودن منظم توسط پزشک مربوطه برایشان ضروریست
  • اخرین دیدگاه ها
  • جزئیات