مهار سرطان کبد به کمک «زعفران»
پژوهش تازه‌اي نشان مي‌دهد، زعفران با بهبود فرايند «اپوپتوز»، جلوگيري از تکثير بي‌رويه سلول‌ها و اثر ضد التهابي که دارد، مي‌تواند آغاز سرطان کبد يا گسترش آن‌را به شکل قابل‌توجهي در موش‌ها مهار کند. سرطان سلول‌هاي کبدي يا HCC، پنجمين سرطان شايع جهان و سومين عامل مرگ در مبتلايان به سرطان به شمار مي‌رود. ابتلا به هپاتيتB، C و بيماري کبد چرب، در معرض سرطان‌زاهاي محيطي مانند DEN قرار گرفتن، مصرف بي‌رويه آهن و استفاده از مشروبات الکلي مي‌تواند زمينه ابتلاي فرد را به اين سرطان کشنده فراهم کند. تحقيق روي موش‌هاي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد، عصاره زعفران به وضوح مي‌تواند نقش يک محافظ شيميايي قوي را در برابر اين عوامل بازي کند. به نوشته ساينس‌ديلي؛ پژوهشي که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربي انجام شده نشان مي‌دهد؛ زعفران که پيش از اين خاصيت آنتي‌اکسيداني آن به اثبات رسيده، به خوبي مي‌تواند از کبد در برابر پيشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زايي مانند DEN که در تنباکو، وسائل آرايشي، بنزين و غذاهاي فراوري شده، وجود دارد، حافظت کند. استفاده از زعفران در درمان بيماري‌هاي چشمي موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوي خواص آنتي‌اکسيدان فراواني است متخصصين طب گياهي آن را براي درمان ضعف بينايي توصيه مي‌کنند. اين پژوهشگران دو هفته پيش از القاي ماده سرطاني به موش‌ها، رژيم حاوي زعفران آن‌ها را با دوزهاي گوناگون 75، 150و 300 ميليگرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت 22 هفته ادامه دادند. نتايج نشان مي‌دهند گروهي از موش‌ها که بالاترين دوز عصاره زعفران را دريافت کرده‌اند، کاملا از ايجاد سلول‌هاي سرطاني در کبد مصون مانده‌اند. در گروه‌هاي ديگر که درمان پيش از القا آغاز شده نيز کاهش پروتئين‌هايي که نشانه اوليه وجود سرطان هستند، به وضوح ديده مي‌شود و روند پيشرفت يا آغاز بيماري به مراتب کندتر شده است. دکتر«عمرو امين» که سرپرستي اين تحقيق را به عهده داشته، مي‌گويد: «يافته‌هاي ما نشان مي‌دهند زعفران با کمک به اجراي فرايند اپوپتوز يا مرگ تنظيم‌شده سلولي، جلوگيري از تکثير بي‌رويه سلول‌ها و اثر ضد التهابي اين نقش ضد سرطاني را بازي مي‌کند».

4 امتیاز + / 0 امتیاز - 1393/11/12 - 23:16 Share on Google+
دیدگاه  
medico

خیلی هم عآلی

1393/11/13 - 00:19