• متن پست
    • اهمیت حاملگی برنامه ریزی شده در خانم‌هایی که دیابت تایپ ۱ یا ۲ دارند بسیار زیاده و توجه به نکات زیر در سلامتی مادر و جنین نقش به سزایی داره :
      - کنترل قند خون مناسب در طول حاملگی معمولا فقط توسط انسولین‌تراپی مقدوره و باید قبل از لقاح آغاز بشه. هدف A1C کمتز از 6.0% هست که فرد بعد از رسیدن به اون میتونه اقدام به بارداری بکنه. به این صورت ریسک سقط خود‌‌به‌خودی، ناهنجاری‌های مادرزادی و پره‌اکلامپسی کاهش پیدا میکنه.
      - انجام معاینه توسط چشم‌پزشک در هنگام تصمیم برای بارداری و تکرار آن در ۳ماهه اول بارداری توصیه میشه.در صورت نیاز، این معاینه در ادامه بارداری و تا یکسال بعد از اتمام بارداری هم تکرار میشه. همچنین باید به فرد در مورد ریسک ایجاد یا پیشرفت رتینوپاتی در طول بارداری مشاوره داده بشه.
      - قطع داروهای ACEI و ARBs که ممکنه برای فشار خون استفاده بشه و جایگزین کردنشون با متیل‌دوپا یا long acting CCB باید صورت بگیره. همچنین توصیه به قطع مصرف استاتین‌ها میشه.
      - اندازه گیری TSH و Free T4 به علت شیوع اختلالات تیروئیدی در این افراد
      - Screening برای نفروپاتی و اندازه‌گیری Serum Cr قبل از اقدام برای بارداری
      - مصرف فولیک اسید از حداقل یک ماه قبل از بارداری توصیه میشه
      - در طول مدت بارداری اندازه‌گیری قند خون توسط بیمار قبل از هر وعده غذایی، ۱ ساعت بعد،هنگام خواب و در صورت شک به هیپوگلیسمی شبانه بین ساعت ۲-۴ صبح باید صورت بگیره.
  • اخرین دیدگاه ها

    • من یه مقاله خوندم جدیدن که بیماران دیابتی علاوه بر چک نفروپاتی حتما باید از نظر بیماری شریانهای کرونری هم غربالگری شن ریسک بالای ابتلا رو دارن
      بهتره در خانومهای باردار هم که دیابت دارند چک بشه



  • جزئیات