پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه
یکی از دردناکترین علتهای مراجعه به بیمارستانها سنگ کلیه است و متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه راهکارهایی را ارائه می کنند.
یکی از روش های پیشگیرانه ای که همواره مورد تأکید پزشکان است، نوشیدن روزانه 2 تا 3 لیتر آب است.
همچنین توصیه می شود با مصرف بیشتر سبزیجات و لبنیات می توان خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش داد.
اگر به سنگ کلیه ناشی از اسید اوریک مبتلا هستند، مصرف گوشت، ماهی و ماهی را کمتر کنید.
اسفناج، ریواس، چغندر، شکلات، چای، سبوس، آجیل، بادام و توت فرنگی حاوی اگزالات فراوان هستند و مصرف بیش از حد آنها باعث افزایش احتمال ابتلا به سنگ کلیه می شود.
بررسیها نشان دادهاند که آب لیمو و آب پرتقال چون دارای سیترات هستند، از تشکیل سنگ جلوگیری میکنند.
توصیه آخر آنکه تحرک تان را بیشتر کنید و مصرف غذاهای تند را کمتر کنید.
لازم به ذکر است، وقتی فردی یک بار سابقه ابتلا به سنگ کلیه را داشته باشد، احتمال اینکه بار دوم با این مشکل مواجه شود، 50 درصد است و به همین خاطر این افراد بیشتر باید مراقب رژیم غذایی خود و رعایت اصول ذکر شده، باشند و با نوشیدن مایعات زیاد مانع از بازگشت مجدد بیماری شوند.
منبع: نظام پرستاری