• متن پست
    • تصویربرداری با امواج تراهرتز یا T-rays
      امواج الکترومغناطیسی تراهرتز یا اشعه تی (T ray) بیشتر در اسکنرهای امنیتی در فرودگاه ها و برخی تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما فناوری های کنونی گران و اشعه تولید شده نیز کم قدرت هستند.
      تیم تحقیقاتی آژانس علم، تکنولوژی و تحقیقات (A*STAR) سنگاپور و کالج سلطنتی لندن موفق شدند با استفاده از تکنولوژی نانو، اشعه تی قدرتمندی با طول موج یکهزار میکرومتر تولید کنند.
      محققان توانستند با تاباندن نور از طول موج های مختلف بر روی یک جفت الکترود، پرتو بسیار قوی اشعه تی تولید کنند. خروجی این روش ۱۰۰ برابر قوی تر از روش های متداول برای تولید اشعه تی است.
      به گفته دکتر “جینگ هو تانگ” تفاوت این روش برای تولید اشعه تی استفاده از یک نانو آنتن است که بصورت یکپارچه به یک تراشه نیمه هادی متصل می شود.
      نمونه تولید شده یک اسکنر (Star Trek) سبک وزن در اندازه بسیار کوچک است. با دستیابی به این تکنولوژی نسل آینده اسکنرهای اشعه تی، بویژه در حوزه پزشکی کوچکتر شده و استفاده از آن بسیار راحت و به صرفه خواهد بود.
      پیش از این نیز از اشعه تی برای اسکن پدیده های زیستی مانند افزایش جریان خون در اطراف تومورها استفاده می شد.
      مزیت اشعه تی در مقایسه با اشعه ایکس، بی ضرر بودن آن است و فناوری جدید منجر به حذف روش های تشخیصی پیچیده، کاهش طول مدت انتظار برای دریافت نتیجه آزمایشات و انقلابی در ساخت اسکنرهای پزشکی خواهد شد.
      جهت اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید
  • اخرین دیدگاه ها
  • جزئیات